Т. 2: Від Русі до Галицького князівства (900-1256)

Т. 2: Від Русі до Галицького князівства (900-1256)

2021

Історія цивілізації. Україна [Текст] / [О. Б. Бубенок, О. Є. Черненко, О. П. Моця та ін.]; упоряд. Олена Черненко. - Харків: Фоліо, 202- - .

Т. 2: Від Русі до Галицького князівства (900-1256). - 2021. - 590 с., [32] арк. іл.: іл.

К4-30776

Другий том «Історія цивілізації. Україна» присвячено періоду від Русі до Галицького князівства [кінець X ст. — 1256). Зміст видання розроблено з метою висвітлення найважливіших аспектів історико-культурного процесу, що відбувався на землях сучасної України у цей час.

До створення книги були залучені як провідні фахівці в галузі середньовічної історії та археології, так і молоді дослідники. Завдяки цьому у виданні вдалося поєднати теоретичні розробки, що є базовими для вітчизняної історичної науки, та результати новаторських досліджень, які вперше представлені у такому обсязі. Під однією обкладинкою зібрано відомості про історію, господарство, мову, релігію, культуру (літературу, зображальне та музичне мистецтво, архітектуру), побут (одяг, ігри та розваги тощо) та військову справу середньовічного населення земель сучасної України.

Упорядником цього видання є археолог, кандидат історичних наук Олена Черненко, яка більш як тридцять років займається дослідженням археологічних пам'яток та історії України часу середньовіччя.

Видання доповнене багатим ілюстративним матеріалом, розраховане на широке коло читачів.

Фонд основного книгосховища
Надійшло у січні 2022

 

Останні надходження

Баррі Джон М.
Шагала Володимир
Яневський Данило Борисович
Таїрова-Яковлєва Тетяна Геннадіївна
Степура Игорь Владимирович
 

Пошук

Пошук за назвою, автором або роком видання