Пандемія. Моторошна історія іспанського грипу

Баррі Джон М.

Пандемія. Моторошна історія іспанського грипу

2022

Баррі Дж. М. Пандемія. Моторошна історія іспанського грипу [Текст]: [пер. з англ.] / Джон М. Баррі. - Харків: Книжковий клуб ''Клуб сімейного дозвілля'', 2022. - 544 с.

К3-67419

На початку XX століття людство здригнулося від смертоносної хвороби, що забрала життя мільйонів людей у всьому світі. Дехто називав її середньовічною чумою, яка раптом повернулася у XX століття. Однак найбільше вона відома як «іспанський грип». Пандемія, що косила людство без шансу на рятунок. Звідки прийшла «іспанка» і чому вона стала найсмертоноснішою хворобою XX століття?

Джон М. Баррі ретельно досліджує історичні передумови, розвиток і наслідки Великого грипу. Автор розповідає про ситуацію з аме-риканською медициною на початку XX століття, причини стрімкого поширення вірусу, його страшні симптоми й наслідки для людського організму, пошук збудника; говорить про роль окремих персоналій у становленні тогочасної медичної науки, масштабну боротьбу з хворобою, порятунок життів і біль скалічених доль тисяч хворих, яких не змогли врятувати. Ця книжка — пересторога та інструкція, здатна змінити вектор руху сучасної пандемії.

ДЖОН БАРРІ — історик зі світовим іменем, видатний учений, автор книжок із міжнародних списків бестселерів. Співпрацював з авторитетними виданнями, зокрема із The New York Times, The Wall Street Journal, Time Magazine, Fortune, The Washington Post та Esquire.

Фонд основного книгосховища
Надійшло у лютому 2022

 

Останні надходження

Шагала Володимир
Яневський Данило Борисович
Таїрова-Яковлєва Тетяна Геннадіївна
Степура Игорь Владимирович
Щербак Геннадій
 

Пошук

Пошук за назвою, автором або роком видання